Estructura interna

La societat vikinga estava clarament jerarquitzada. Seguint l'exemple el Clan Hávamál adopta dins del grup aquestes castes socials tant representatives per tal de donar-les a conèixer. Com es lògic caracteritzem els nostres personatges  segons aquesta concreta i piramidal societat. Així les possessions, armes i vestimentes varien i depenen de la classe escollida o representada.

SOCIETAT CIVIL

Començant per l'estrat social més baix es trobava el "Thraell", denominació per a la casta esclava. Tant eren utilitzats per a la servitud dins de la granja com per al seu ús com a moneda de canvi en el comerç. Realitzaven les tasques més feixugues i desagradables dins de l'entorn del seu amo que tenia poder sobre la seva vida o la seva mort. Hi havia nivells dins d'aquesta esclavitud depenent d'alguns factors. Per exemple un esclau lliure lligat sota obligació del seu amo seria un "Frjal" i un esclau totalment lliure (normalment després de dos generacions) era un "Leysingi".

En el següent esglaó social trobem la classe mitja, als "Smáboendr". Persones lliures amb granges i terres normalment cedides a canvi de lleialtat o d'un recolzament incondicional a la casta superior.  Depenent del seu poder adquisitiu tenien entre 2 i 30 Thralls treballant per a ells, el dret a portar armes i d'integrar el Thing (assemblea legislativa). Eren majoritàriament navegants, artesans i comerciants. En la part més alta d'aquesta classe social es trobaven els "Boendr", una casta superior que havia obtingut les seves possessions d'un mode hereditari. La seva equivalència en el món feudal seria la d'un "Noble". En el punt més àlgid d'aquesta piràmide social ens toparíem amb els "Stórboendr" ocupant alts càrrecs socials i militars.

 

RANGS MILITARS

Els "Huskarls" o "homes de la casa" son una tropa especial encarregada de la guàrdia personal del Jarl i dels seus Senyors escandinaus. Actúen com a tropa d'èlit i son els únics soldats professionals del Regne.

El "Hersir" era un comandant militar amb un vincle o compromís amb un cabdill, Jarl o, posteriorment, d'un rei. El seu títol no era hereditari sinó guanyant mitjançant un jurament de lleialtat. Tot i amb això també aspiraven a ser terratinents. ​La seva equivalència en el món feudal seria la d'un "Baró".

Finalment trobem als "Jarls", l'equivalent al títol de "Comte" o "Duc". El títol més alt per sota del de rei (un cop introduïda aquesta figura a finals de la era vikinga) i, com aquest, es l'únic en poder tenir dret a un "Hirdman" (un gran seguici armat; soldats). Escollit per el poble, aquest constituïa funcions de governador tenint recolzament i poder sobre varies zones, granges o territoris d'on obtenia ingressos i combatents.

Aquestes son totes les classes socials representades i recreades dins de l'àmbit del Clan Hávamál i, com podreu suposar, a cada casta li correspon un tipus de comportament, equipament i vestimenta.

 

A continuació us presentem a tots els seus membres:

Angus Tjüren Færigölasson

Angus Færigölasson, es el Jarl del Clan Hávamál i un dels tres membres fundadors. Anomenat també Tjüren (el toro) per la seva empenta en el combat.

El Jarl Angus és un dels motors del grup, un home de distinció, un senyor del saqueig i un donador de riqueses. Tot i que posseeix un caràcter honorable, bondadós i rialler, s'ha de tenir en compte que el seu cor està pler foc també.

Sempre a la davantera en la lluita, sovint a costa de l'exasperació dels seus guardaespatlles que volen preservar-lo per a que pugui continuar en el comandament. ​

El Jarl Angus també es un artesà del cuir i de la talla sobre fusta.

Marþa Skógsdóttir

Marþa Skógsdóttir, es la Húsfreyja del Clan (la senyora de la casa) i la muller del Jarl.

La Húsfreyja Marþa es l'ànima d'una societat en la que el marit no és més que el braç, doncs es la guardiana de les tradicions familiars - tant seves com les del seu marit - que inculcarà a la seva progènie i ells, al seu torn, a la seva pròpia. Marþa es la gran defensora de l'honor del Clan: fent memòria als homes del Clan, en més d'una ocasió, del seu dret de venjança en cas d'ultratge. No us deixeu enganyar per la seva bellesa, Marþa es una gran instigadora de conflictes entre els homes.

​La Húsfreyja coneix moltes llengües i actua com a intèrpret del Clan.

Marþin Berusaden Faerigölasson

Marþin Færigölasson, es un dels Stórboendr del Clan Hávamál, el germà del Jarl i un dels tres membres fundadors. Anomenat també Berusaden (l'ebri) per els seus excessos amb l'alcohol.

Marþin Faerigölasson sovint se'l pot trobar amb la banya ben plena d'hidromel o cervesa i es conegut per les seves ressaques històriques.

Es el recaptador d'impostos i el guardià de les arques del Jarl, del que actúa com la seva mà dreta. ​Destaca també per tocar l'arpa de boca i per el seu malaltís interès per la moda de l'època. Qui no l'ha vist vestir amb dos o tres mudes diferents durant una mateixa jornada?

Frank Pansaren Bärlångasson

Frank Bärlångasson, es un dels Stórboendr del Clan Hávamál i un dels tres membres fundadors. Anomenat també Pansaren (el cuirassat) per el seu aspecte agressiu i inexpugnable en el camp de batalla.

Frank Bärlångasson es el gran artesà del Clan Hávamál (Smidr), el seu ferrer. Frank es, sense cap dubte, l'oracle del grup. La seva saviesa, donada per una marcada experiència, i els seus consells son escoltats per tothom. Es la mà esquerra del Jarl i un altre gran comandant en el camp de batalla.

​Conegut per les seves creacions en metall i per el seu extens vocabulari grotesc.

Ivar Vildsvín Joseffsson

El Boendr Ivar Joseffsson, es el Goði  o sacerdot i coneixedor de les lleis del Clan Hávamál. Anomenat també Vildsvín (el porc senglar) per els seus roncs exagerats i pujats de to.

Ivar Joseffsson es el guardià dels coneixements que els deus van donar als homes. Ell es l'encarregat d'oficiar tots els ritus i cerimònies així com d'acostar aquests coneixements i directrius a tots els membres del Clan.

​​Pel seu comportament i manera de fer, Ivar Joseffsson pren la forma o essència de la figura paterna per a tots els membres del Clan Hávamál.

 

Jürgen Ivanlosefsson

Jürgen IvanIosefsson, es dels darrers membres, un dels que més recentment han entrat en el grup. Forma part de la casta Smáboendr dins de l'organització social del Clan Hávamál.

 

Styrmadir (Capità de vaixell) de professió com el seu pare abans que ell i quan no està navegant cría els millors cavalls de Suècia. Es un amant de la náutica i sobretot de la construcció naval escandinava. També composa poemes skàldics durant el seu temps lliure i, com els altres membres del Clan, es un gran admirador dels seus ancestres. De noble caràcter, sempre intenta ajudar quan se'l demana, donant un cop de mà allà a on és necessari. 

 

Ludvig Götlandzk

Ludvig Götlandzk forma part de la casta dels Boendr dins del Clan Hávamál, gent adinerada i amb terres.

​Ludvig Götlandzk, es un gran coneixedor i amant tant de la història passada com de l'actual.

Tot i que es normalment abstemi destaca perquè fins i tot el Jötunheim i els seus gegants tremolen quan tasta el licor.

Es conegut per tots els pobles dels camps catalànics per acabar tota frase construïda en aquest estat ebri amb "si ....... te rebiento!!!!!!!!"

 

Hroðbert Úlfsson

Hroðbert Úlfsson, pertany a la classe Smáboendr i es el Merkismaðr oficial (porta estendard) del Clan, un dels llocs de més privilegi i renom a la societat de l'època.

Hroðbert destaca pels seus atributs musicals: tocant percussió, fent sonar la banya i ballant al so de la música. Dedica una acurada atenció per la seva llarga i frondosa barba que adorna i empolaina amb molta cura.

La seva paciència i dedicació s'exemplifica clarament en la creació dels seus meravellosos treballs artesans de tablet weaving (llana entrellaçada i teixida, mitjançant unes tauletes de fusta, per a decoracions a la roba amb dibuixos geomètrics).

Mäja Matheödóttir

Mäja Matheödottir, pertany a la casta Smáboendr i es un dels membres més apreciats per tota la comunitat Hávamál. Es l'encarregada de realitzar totes les funcions administratives dins del Clan.

A Mäja Matheödottir se l'acostuma a anomenar la Mama's Clan. La seva objectivitat, tendresa, cura, carinyo i afecte cap a tots els membres d'Hávamál fa d'ella la mare adoptiva de tot ells. ​Tot i que el que més destaca d'aquest membre son les qualitats anteriorment descrites, Mäja es una excel·lent teixidora utilitzant la tècnica del Lucet (cordó entrellaçat tèxtil de llana realitzat manualment amb una forquilla de fusta).​ ​Es demanada en innumerables ocasions per a fer tocats i trenes dels llargs cabells dels integrants del Clan.​​

 

Yulia Ænþonsðóttir

Yulia Olegova, forma part de la casta Smáboendr dins de l'organització social del Clan Hávamál.

Yulia Olegova es delecta veient la cara dels agosarats mascles que s'atreveixen a retarla al Hnefatafl (un joc de taula escandinau del que Yulia n'és una experta jugadora). No hi ha home que no admiri la seva bellesa i es vegi atret com abella a la flor. Però ull!, com la rosa, Yulia amaga punxegudes espines!!!

Com d'altres companys del Clan, Yulia posseeix extensos coneixements sobre història i arqueologia.

Se l'acostuma a veure sempre compartint conversa i somriure a la vora de la seva inseparable amiga Mäja.

Aideen Ní Veigh

Aideen Ní Veigh, es un membre més de la casta Smáboendr i una amant incondicional de la fe i tradicions celtes.

Aideen actua principalment com a ajudant i sacerdotessa del Goði del Clan. S'encarrega de part de les cerimònies i rituals que aquest realitza.

A més, Aideen, es una gran cuinera: prepara uns excel·lents guisats de cérvol i senglar mitjançant receptes de l'època.​ Destaca per el seu caràcter altiu i guerrer (sempre llesta per a qualsevol cosa, fins i tot a l'hora d'empunyar l'espasa) i per les seves dots per al brodat, de la que n'és una experta.

Frank Gonfauson

Frank Gonfauson es el lleial marit d'Aideen i, com ella, pertany a la classe mitja dels 

Smáboendr.

​Frank es un home molt atent i reservat però aporta el seny als descerebrats membres masculins del Clan Hávamál als que vigila i aconsella. D'alguna manera s'ha convertit en el conseller en temes de seguretat a les batussades i baralles d'àmbit intern ("us fareu maaaaal").

​Frank destaca per tenir un esperit crític especial, un cor bondadós, per la seva generositat i per les seves dots i coneixements com a peixater.

Georg Fjord Skald

Georg Skald, es l'ànima divertida i còmica del Clan i el darrer Smáboendr d'Hávamál. Si us plau, no l'acosteu a l'alcohol o esclatareu de tan riure.

Degut al seu talent innat per l'ús de la paraula i la connexió que té amb la demés gent, Georg actua com a Skald (contacontes o "poeta") del grup. Destaca principalment pel seu tarannà extravertit, ocurrent, jovial, irònic, per la seva perspicàcia i pels amplis coneixements sobre tècniques i tàctiques de combat. ​Se'l coneix com a Fjord (fiord) per l'ús còmic d'aquesta paraula en moments de tensió i per el bateig d'una de les nostres tècniques de combat amb aquesta.

Rännar Sotesson
 

Rännar , forma part de la casta dels Leysingr, i també es una de les darreres incorporacions dins de l'organització del Clan Hávamál.

Skaldo de professió , home d'art , coneixedor dels seus ancestres i escultor de pedres rúniques. Tot i que intenta evitar la confrontació practica sempre que pot l'art de l'espasa. Conegut pel seu humor característic, sol arrencar riallades dels que l'envolten, encara que de vegades ell mateix s'adoni del poc encert de la broma . Corredor nat , és capaç de recórrer grans distàncies , sense importar el temps que hi hagi d'invertir.

Membres integrants

Admissió de nous membres

El Clan Hávamál parteix amb una idea que es resumeix clarament amb aquesta dita catalana: "en pot petit hi ha la bona confitura". I a que ens volem referir amb això? Doncs que preferim ser un grup amb poca gent, gent amb ganes de seguir els nostres conceptes, mantenir el rigor, serietat i el nivell de recreació, gent que comparteixi les mateixes idees del concepte inicial i gent que estigui ben avinguda que ser-ne un de molt nombrós amb problemes i mal de caps on la gent tira cadascú cap allà on vol. De fet, això ha comportat que els lligams i les relacions interpersonals dins del grup esdevinguin més enllà del concepte d'amistat. El significat o terme de Clan esdevé una realitat i adquireix una gran importància i força dins dels membres. Un estat familiar molt difícil d'aconseguir i mantindre en agrupacions grans.

Senzillament per això, en principi, no s'admeten nous membres dins de l'agrupació.

Estructura interna   -   Membres Integrants   -   Admissió de Nous membres

Ottar Snorrisson

Conegut com Athelstan , forma part de la casta dels Thralls ( esclaus ) dins de l'organització social del Clan Hávamál .

 

Antic monjo cristià i mestre de llunyanes terres , portat pel Jarl Angus en un dels seus viatges com a esclau . És un home culte , sap llegir i escriure , és coneixedor de diversos idiomes i d'astrologia , entre moltes d'altres coses . Ressalta per la seva actitud servicial i per la pau i tranquil · litat que els seus porus desprenen . Dins del clan s'encarrega de totes les tasques més feixugues, donada la seva classe social .

 

Tosny Jobitsson

Tosny , conegut com el "Jobit" és una de les últimes incorporacions al clan , forma part de la casta dels Leysingr dins de l'organització social del Clan Hávamál .

 

Posseïdor d'una gran capacitat d'aprenentatge , no només es un gran seguidor i admirador dels seus ancestres sinó que se'l considera un sabi en molts aspectes de la vida , és un manetes de naixement , artesà de la fusta i aprenent de ferrer . Home de gran cor i amant de la bona cervesa i com no, de la bona hidromel . Dins del clan recolza en els treballs en fusta i ferro.

 

Lluc Tyr Son

Lluc forma part de la casta dels Stórboendr i es l'Styrsman i portaveu del Clan Hávamál a dins de l'organització Jomsborg d'Espanya de la que n'es el fundador.

 

De caràcter tranquil i perseverant, cuida la seva imatge però sense por a embrutar-se les mans quan es necessari.

 

La seva passió per les espases i la guerra només es igualada per l'amor al calor d'una dona., el menjar a taula i les joies, sobretot si son de plata. Motiu per el qual s'ha guanyat el sobrenom Sølv (Plata)

German

German, forma part de la casta dels Thralls (esclaus) i es l'encarregat de paliar els danys, el dolor i el patiment dels ferits. 

 

Tot i ser Thrall poseeix els coneixements per a realitzar cures i sanacions: principis sobre amputació, cauterització i, en el pitjor dels casos, neteja i preparació del difunt.

 

Conegut pel seu gran cor, simpatia i per estar sempre allà a on se'l demana i necessita.

 

Té un gran futur com a Thrall.

Astrid Njaldsdotter (Stórsboendr)
Aleix Basuls (Thrall)
Sendo Espinalt (Thrall)

 

X
X
Andrea Bisbal (Stórsboendr)