Activitats: Què és el que fem i què és el que oferim.
Història Viva: Vida i costums dels pobles escandinaus dins del nostre campament.
Mitjançant explicacions, muntatge de campament i una posta en escena històrica el Clan Hávamál realitza, per a tot el públic assistent, un museu interactiu i viu per a donar a conèixer la vida i l'època passada traslladant a l'espectador enrere fins al segle X i XI de l'àmbit escandinau.
Podreu observar el dia a dia de la noblesa, el tracte amb els esclaus, els treballs artístics o artesanals, els rituals pagans, els judicis o les assemblees.
Treball artesanal amb cuir: elaboració d'accessoris i marroquineria.
Tot i ser un material que no aguanta gens el pas dels anys, han arribat fins avui dia una gran varietat de peces de pell i cuir realment ben conservades.
Mitjançant les eines que s'empraven a l'època (no molt distants a les utilitzades manualment avui en dia) i seguint patronatge de les troballes arqueològiques el Clan treballa el cuir elaborant tota mena d'accessoris: cinturons, sabates, braçals, bosses i fundes per espasa o per ganivets i d'altres estris.
Treball i talla en materials com el metall, les banyes, la fusta i l'os.
Magnífiques son les troballes arqueològiques d'estris emprats, durant el segle X (Gotland), per al treball de la fusta o el metall. I nombrosos els tractats i il·lustracions sobre la seva utilització (entre ells el famós tapís de Bayeaux). Així mateix com la conservació de material d'ús quotidià (també artístic) o mobiliari gràcies a l'excel·lent estat de conservació dels enterraments.
Suports de tendes, baguls, fusta i banyes decorades, mànecs de ganivets, son alguns dels nostres treballs de reconstrucció.
Treball tèxtil: patronatge, costura, brodats, "Lucet" i "Tablet Weaving".
Mitjançant el patronatge resultant de les poques restes tèxtils que ens han arribat avui dia i utilitzant els mateixos materials, el lli i la llana, els nostres membres elaboren el seu propi vestuari que decoren, un cop finalitzada la peça principal, amb d'altres treballs tèxtils artesanals: amb brodats (han quedat patrons que ens donen una idea de les diverses tècniques, formes i motius), utilitzant "Tablet Weaving" (mètode de teixir o entrellaçar la llana, tot fent-ne dibuixos, mitjançant unes tauletes de fusta) o el "Lucet" per a fer cordills.
Combats: Organització, demostracions, Hólmgang i Einvigi
Organització de combats demostratius tant individuals com en grup seguint un protocol o normativa interna per tal de minimitzar el risc. Seguint els moviments i atacs descrits a les Sagues nòrdiques i afegint-hi els tractats sobre esgrima de segles posteriors es pot arribar a emmarcar un mètode de combat propi de la era que recreem. Puntualitzar que els combats son totalment reals (no estan preparats ni teatralitzats).
Dins del mode un contra un diferenciem dos estils: El Hólmgang (combat arbitrat amb unes regles establertes i realitzat en un lloc ben delimitat i marcat) i el Einvigi (combat lliure, sense regles ni àrbitres).
Tècniques i formacions de combat de l'època.
Les cròniques i manuscrits de l'època ens ajuden a representar tècniques i moviments de combat propis del món escandinau. Tot i que aquest es famós per els atacs ràpids a poblacions relativament desprotegides també participaren en combats a gran escala com el setge de París o com els atacs a Bizanci o Anglaterra.
Dels seus cronistes en traiem informació, el més acurada possible, per tal de recrear tàctiques militars i moviments de tropes durant el combat: el mur d'escuts, posicionament del cabdill o l'atac en cunya conegut amb el nom de "cap de porc".
Estudi i recreació dins de l'àmbit de l'alimentació.
Pa (Knäckebröd, molt semblant a l'integral), mantega salada, salses per acompanyar les menjades, peix fresc o assecat (Skreid), carn rostida de bestiar o de caça (Slátr), llegums, productes lactis (com la llet quallada, Skyr; o el formatge de cabra, Ostr), ous, sèmola a base de cereals (Graunt), mel, fruits secs o la famosa cervesa (Öl), el vi d'importació o de baya (Berjavín) i l'hidromel (Mjödr) son alguns dels ingredients utilitzats durant l'època vikinga per els pobles escandinaus.
A destacar la nostre cuinera Aideen (realitza uns excel·lents guisats de cérvol i porc senglar).
Cerimònies religioses de caire pagà.
Partint de la base de que el Clan Hàvamàl no segueix cap vessant política i, tot i que en cap moment es demana a cap membre que sigui partidari o practicant de cap vessant religiosa concreta, es ben cert que alguns dels nostres companys sí segueixen les antigues creences i tradicions dels pobles nòrdics. Es per això que, en tota cerimònia o ritual ancestral que realitzem, impera una actitud respectuosa. Aixi mateix es prega i demana aquesta serietat als mateixos participants i a tot el public assistent. Celebracions com els solstici d'estiu (Midsommar) o el d'hivern (Yule) son algunes de les moltes cerimònies realitzades..
Entreteniment: jocs típics escandinaus.
Ja sigui durant els calorosos dies d'estiu com en els llargs i freds hiverns lluny del treball de la granja o als festejos després de saquejos o combats, els nòrdics també disposaven de temps lliure per a l'esbarjo. Des de el típic joc de taula (Hnefatafl), molt semblant a l'actual joc d'escacs, fins a d'altres com el brutal joc de pilota (Knattleikr) on dos equips intenten marcar punt utilitzant un bat, una pilota i qualsevol medi agressiu per part dels seus participants.
Exposicions divulgatives i recreació social.
No sempre els events que es realitzen i on participem reuneixen les característiques pròpies per al muntatge de tot el campament o per a realitzar una història viva. En aquestes ocasions es munten exposicions explicatives amb el material del grup on els nostres llicenciats en història i arqueologia, donen a conèixer i desmenteixen mites i realitats d'aquest malinterpretat poble (el cinema i la televisió han fet molt de mal aportant una visió molt llunyana del fet històric real).
Tir amb arc
Aquesta activitat, dins del Clan Hávamál, es encara novell. Tot i que alguns dels nostres membres tenen nocions i han practicat amb l'arc en algunes recreacions a on se'ns ha invitat, no es una ocupació que realitzem habitualment.